Депутатите отхвърлиха нулевата ДДС ставка за храни и лекарства

0
Предложенията на "Възраждане" бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и от ДПС
Предложенията на "Възраждане" бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и от ДПС Снимка: БНТ

Предложенията на "Възраждане" бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и от ДПС

Народното събрание отхвърли законопроекта на "Възраждане" за нулева ставка на ДДС за храни от първа необходимост, вода, лекарства, ток, газ и парно, информира БНТ.

Предложенията, внесени на първо четене, бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и от ДПС.

Цончо Ганев от вносителите обвини властта в липсата на подкрепа в условията на задълбочаващата се криза:

"Има остра нужда хора, които се борят и в края на месеца са пред избора, дали да си платят тока и режийните разходи, или да си купят храна и лекарства. Има нужда точно тези хора да бъдат подпомогнати в този момент поне да могат да си платят елементарните хранителни продукти, защото е много лесно от тази трибуна и в тази зала да обясняваме как нещата се случват, правителството работи, не, правителството не работи!".

Депутатът Искрен Митев от "Продължаваме промяната" нарече "популизъм" предложенията на "Възраждане" и припомни, че управляващите подготвят антикризисни мерки:

"Даже този петък ще бъде следващата среща, където се надявам, че вече ще бъдат крайно решени. От друга страна вашето предложение е просто неизпълнимо, то, като повечето ваши предложения, е едно недобро предложение, едно популистко предложение, което няма как да се случи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари