Построиха закрит общински пазар в Завет

0
Наемът на ден е 1 левче
Наемът на ден е 1 левче Видео: БНТ

За първи път изграждат градски пазар в Завет.

Досега търговците предлагаха стоката си на улицата и на площад встрани от центъра на града. От новото тържище ще се възползват не само производителите от Завет, но и живеещите в съседните по-малки населени места, които вече има къде да предлагат продукцията си, информира БНТ.

В изграждането на общинския пазар са вложени 400 хиляди лева, отпуснати от Министерския съвет. Към него са построени и 3 покрити магазина, които ще се отдават под наем от общината. Очаква се пазарът да заработи в първите дни на пролетта. На него има 25 места за производители на зеленчуци, които отглеждат своята продукция в парници през зимата. До сега на тях им се е налагало да пътуват, за да пласират стоката си в съседните Кубрат и Исперих.

Ахтер Велиев-кмет на община Завет: Наемите са минимални... на ден таксата е един лев. Решението на общинския съвет беше такова-символичен наем."

Покритият пазар в Завет е построен само за 6 месеца. Сега пред общината остава само задачата да обособи място, на което да предлагат стоките си пътуващите амбулантни търговци, които посещават града всяка събота.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари