Пострадало е окото на ранения от хвърлен камък машинист

0
БДЖ осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона
БДЖ осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона Снимка: БНТ

БДЖ осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона

Машинист беше ранен след пореден случай на хвърлени камъни по влак в движение.

Пореден случай на грубо посегателство причини наранявания на машиниста на бързия влак № 2654 от Варна за Враца. При преминаване на композицията преди входния сигнал на гара Провадия малко след 17:00 ч. на 09.07.2023 г. влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. Вследствие на вандалската проява е пострадал машиниста в локомотива, като същия е получил наранявания в рамото и е засегнато едното му око, съобщиха от БДЖ.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали, като се извършват необходимите следствени действия за установяване на извършителите.

Поради инцидента влак № 2654 се движи със закъснение от 185 мин., като за пътниците е осигурена вода в гара Шумен. Също така предвид създалата се ситуация се очакват смущения в графика за движение на влаковете.

БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака. Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек, допълват от дружеството.

Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Отегчен до 5
    Глупости говориш. Всяко едно лице е установено. Ама до едно! Оказват се непълнолетни, освободени от наказателна отговорност. И допълвам предполагаемия ти въпрос да се търси отговорност от родители. Е, то там е мазало, родителя в затвора, майката спи с първия си братовчет, бе като хамстери в аквариум са.
  • 2
    5
    плюс минус
    Нима е толкова трудно да има камери или на определени места, или на локомотивите. До този момент може би няма установено нито едно лице с такива хулигански прояви. Дали в тези квартали има някаква разяснителна работа? Може би, но надали. По времето на соца определени етнически групи не си позволяваха такива волности.
  • 7
    4
    Имало едно време ...
    Някой ще зададе ли въпроса, защо умишлено се закри Транспортна полиция по време на управлението на ДПС и Атака в МВР през 2014 г.? В последните две-три десетилетия в Европа се създават и развиват полицейски служби, които отговарят за сигурността на железопътния транспорт, подобни на ликвидираната безвъзвратно у нас Транспортна полиция. Интересното в случая, е че Транспортна полиция в България е създадена само 11 години след Освобождението с Указ № 68 от 16.12.1889 г. подписан от княз Александър Батенберг, с който е приет Закон за полицията на железните пътища в България или същата щеше да навърши 125 години от създаването си!
  • 11
    3
    Де да знам
    ЖП транспорта ако не греша е под шапката на "стратегически транспорт в пряка връзка със сигурноста на държавата". И понеже тия индиански истории продължават с десетилетия, къде точно е проблемът да се създаде специален закон, който да вменява във всяка ЖП композиция да има специално обучени полицейски или военни служители със съответното въоръжение. При нападение да има възможност да се отвърне с огнестрелно оръжие, като законово служителите имат имунитет срещу съдебно преследване. При първия отстрелян "камънохвърлящ" ви гарантирам, че няма да има нито един подобен случай. Ама било дете, ама било младеж ... стига вече.
  • 16
    2
    Dfghj
    Това са диваци!!!Трябва за такива прояви да се накажат най-строго!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари