Пострадал след юмручен удар ще получи обезщетение в размер на 60 000 лева

1
Окръжен съд – Русе уважи изцяло иска на тежко пострадал след юмручен удар
Окръжен съд – Русе уважи изцяло иска на тежко пострадал след юмручен удар Снимка: Dunavmost

Окръжен съд – Русе уважи изцяло иска на тежко пострадал след юмручен удар

Окръжен съд – Русе осъди 36-годишния С. К. да плати на 57-годишния М. М. обезщетение в размер на 60 000 лв. за претърпените неимуществени вреди, причинени му вследствие на нанесена тежка телесна повреда.

На традиционен събор в с. Тетово, обл. Русе, на 14.10.2017 г. възникнал инцидент след словесен спор между двамата мъже, в резултат на който ответникът се нахвърлил върху ищеца и му нанесъл неочакван удар с юмрук в областта на лицето. М. М. паднал на земята и усетил силна болка в главата. Техен съсед предотвратил разрастването на конфликта и се обадил на тел.112.

Въпреки множеството операции, пострадалият останал неподвижен с четири парализирани крайника. Районен съд – Русе признал извършителя за виновен за причинената тежка телесна повреда и го осъдил на три години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок.

За нанесените му телесни увреждания и сериозното им отражение върху общото му физическо и психическо състояние, М. М. поиска от Окръжен съд – Русе да осъди С. К. да му плати обезщетение в размер на 60 000 лв. Ответникът направи възражение за съпричиняване и за прекомерност на исковата претенция.

Окръжен съд – Русе от събраните доказателства прие за установено, че в резултат на причинения удар ищецът е получил вътрешночерепна травма и фрактура на шийни прешлени, довели до обездвижване на четирите крайника, за което ТЕЛК му е определила степен на увреждане от 95% с чужда помощ. Здравословното състояние на пострадалия не е претърпяло подобрение от настъпването на инцидента до настоящия момент въпреки проведеното оперативно лечение и липсват положителни прогнози за неговото възстановяване. Според съда, възражението за съпричиняване е останало недоказано и противоправно поведение от страна на М. М. не е налице. Предвид възрастта на пострадалия, характера и вида на травмата, нейното негативно отражение върху начина му на живот, неспособността да извършва сам каквито и да било основни ежедневни дейности и факта, че продължителен период липсва положителна промяна във физическото му състояние, както и въобще очаквания за такава промяна, съдът прие, че претендираното от ищеца обезщетение от 60 000 лв. за неимуществени вреди следва да му бъде присъдено изцяло, ведно със законната лихва от 14.10.2017 г.

Решението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    2
    ke4ist
    male , kude da ida i as da zema pari, cql jivot udari, ve4e trqa da imam po 15 miliarda na den
  • 14
    1
    русенец
    То хубаво , че е присъдено това обезщетение, ама дали някога ще бъде изплатено?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари