Забраната за движение в крайна лява лента в Русе не важи за всички камиони

2
Право да се движат в лявата лента имат камионите, които се движат транзит и не отиват към „Дунав мост“​
Право да се движат в лявата лента имат камионите, които се движат транзит и не отиват към „Дунав мост“​ Снимка: Dunavmost, архив

Право да се движат в лявата лента имат камионите, които се движат транзит и не отиват към „Дунав мост“​

Временната забрана за движение на тежкотоварни камиони в крайна лява лента по булевардБългария“ и по булевардТутракан“ от кръговото на Дунав мост до зона „Тегра“, която бе въведена от Комисията по организация и безопасност на движението в Русе, няма да важи за всички тирове. Това уточни зам.-кметът Димитър Недев, който е председател на КОБД, цитиран от Русе Медиа.

Недев обясни, че камионите, които се движат транзит през двете отсечки и не отиват към граничния пункт „Дунав мост“, ще имат право да се движат в крайната лява лента. В противен случай, особено по булевардТутракан“, където са две ленти, тировете няма да могат да стигнат до дестинацията си, а ще трябва да чакат на опашката от камиони за границата.

Всичко това ще бъде обозначено със съответни табели, като забранителният знак D1 за крайна лява лента ще бъде на жълт фон, тъй като става въпрос за временна организация на движението.

В същото време водачи припомниха, че забраната за камиони в крайна лява лента и в момента важи на булевардБългария“, където има поставен такъв знак, само че никой не следи за спазването му.

Поставя се и въпросът доколко забраната ще има ефект върху чуждестранните шофьори на тирове, които основно създават проблемите и е много по-трудно да бъдат санкционирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    6
    Минувач
    Недев бил в комисията за безопасност на движението? Аз по-неадекватни и неотговарящи на наредбите малоумия по улиците не съм виждал в друг град. Че и представител на пътна полиция има в тая комисия, за срам и позор. Харчат пари и цвъкат грешни пътни знаци и грешна маркировка. Като им кажеш, отговарят че било временно. Временните са Пенчо и сие бездарни некадърници. Тях ще ги забравим, ама профуканите пари няма кой да върне и безобразията ще седят с години.
  • 12
    5
    Ддр
    Кой и как ще контролира това нареждане ?! Ако няма контрол, всеки закон или заповед са безсмислени ...
  • 11
    4
    Гост
    Смее ли някой да посегне на алъш-вериша на султана?
  • 17
    3
    Аз
    …. А в съседна Румъния вземат книжки за всякакви нарушения…. Тук обаче не може и това явно е много трудно осъществимо та за това всички чуждестранни шофьори карат като джигити!?
  • 12
    2
    Гост
    Супер! Значи ли това, че вече официално някой ще могат да нарушават знак Д1, за да може пък други спокойно да нарушават чл.44, ал.2, т7, както и ал.3, т6, от ЗДвП? Каква е дефиницията за анархия?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари