Поставиха нови указателни табели на „Сексагинта Приста”

0

На Римска крепост „Сексагинта Приста” са поставени две нови указателни табели.

Първата е монтирана на входа (ул. „Цар Калоян” 2). Целта е туристи, организирани групи и случайни минувачи да се ориентират по-бързо и лесно за местоположението на откритата музейна експозиция. Втората група табели са изработени от еталбонд и може да бъде видяна веднага след влизането в обекта. Тя указва посоките, в които се намират музейната сбирка, Храмът на Аполон и наблюдателната кула, както и откъде могат да бъдат закупени билети, специализирана литература и сувенири.

Откритата музейна експозиция „Сексагинта Приста” е обект, който се радва на засилен интерес от страна на туристи. Особено висок е интересът на чужденците, които имат афинитет към римското културно наследство, посещават и разглеждат обекти от римско време и в други страни от Европа, коментират екскурзоводите, водещи групи. През месец юли обектът е посетен от малки организирани туристически групи от САЩ и Германия, от индивидуални посетители от САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Австрия.

През изминалите 30 дни през „Сексагинта Приста” са преминали пенсионери от Канада, Германия, Финландия и Испания, както и студенти от Румъния, Германия, Русия, Великобритания, Естония и Япония. Интересът на туроператорските фирми към обекта също е повишен – още няколко са заявили интерес и готовност да включат крепостта в своите туристически маршрути, което вероятно ще се реализира през следващия сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари