Посолството на Украйна излезе с остра позиция

1
Изказванията на отделни партии за суверенитета на Украйна са неприемливи
Изказванията на отделни партии за суверенитета на Украйна са неприемливи

Изказванията на отделни партии за суверенитета на Украйна са неприемливи

Посолството на Украйна счита за категорично неприемливи изказвания на отделни представители на политически партии в Република България срещу държавния суверенитет и териториалната цялост на Украйна. Това се казва в изявление на украинската мисия у нас.

„Специално отбелязваме, че амбиции за прекрояването на карта на Европа и подбуждането към анексирането на територията на Украйна е класическа проява на подкрепа на руския реваншизъм“, подчертават от посолството.

То остро осъжда опитите да се подложи на съмнение териториалната цялост на Украйна и духа на Договора за приятелство и сътрудничество между Украйна и Република България, подписан през 1992 година.

„Подобни изказвания представляват заплаха за националната сигурност на Украйна, предвид което украинската страна ще предприеме всички мерки за превенция и защита, предвидени в националното законодателство и международното право“, категорични са от украинското посолство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    бах ти глупаците
    Що за руски педераси и лизачи на гъза на фашиста Путлер са писалите тук свине .Ами заминавайте за Россия и се бийте срещу героичните украинци бе руски свине.А за престоя им тук плаща ЕС.Не сте вие лайняни мишки .Педераси сте вие ...руски педали .
  • 5
    5
    Българин
    Украйнската мърша се намира в България даниси мисли че е нациска украйна
  • 10
    4
    Сами
    Договор за приятелство и сътрудничество между Украйна и България, подписан през 1992 година. Ехеее, колко вода изтече от тогава. Че то преди 30 години украйната не беше бандеровска,
  • 23
    3
    123
    Хайде време е ,всички представители на УСРАЙНА, за ръчички в строй Уехать за УСРАЙНА. Доста дълго ви търпяхме вас,"бежанците " ви, с постоянно идващите туристи.Все с тях се съобразяваме, все за тях имаше помощи, а поведението им е безобразно...
  • 23
    2
    днес
    Срещнах нещо в мрежата, зад което заставам: „Костите и на най-нискостоящия в йерархията българин струват повече от цялата украинска армия.“
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари