Последният звънец удари, 44-ото Народно събрание остава в историята

0
Всяко царство, разделено против себе си, запустява, завърши с библейски цитат председателят му Цвета Караянчева
Всяко царство, разделено против себе си, запустява, завърши с библейски цитат председателят му Цвета Караянчева Снимка: БНТ

194 от общо 240 депутати отидоха на работа в последния работен ден

44-ото Народно събрание проведе днес последното си заседание. Заседанието днес имаше една единствена точка - закриване на 44-ият парламент.

Председателят Цвета Караянчева откри заседанието, в зала бяха регистрирани 194 народни представители, информира БНТ.

По традиция председателите на парламентарните групи имат заключителни думи. Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова определи изминалите 4 години като нелек период, премина през политически и геополитически сътресения и здравната криза. Тя посочи, че няма партия, която може да управлява сама. Веднага след изборите ГЕРБ ще положи усилия за възстановяване на нормалния диалог между институциите и политическите сили, дори с риск да платят тежка цена за това. Призова политиците да надскочат тяснопартийните си интереси и да поставят на първо място интересите на гражданите.

Председателят на ПГ на "БСП на България" Корнелия Нинова призова да се възстанови държавността, институциите да гарантират на гражданите сигурност, спокойствие, адекватно здравеопазване, образование и работа. Подчерта, че в този период БСП отказа да влезе във властта и в задкулисни договорки и са били истинска алтернатива на управляващите. Посочи, че са изпълнили всички свои предизборни обещания.

Парламентарната група на ДПС се отказа от декларация от парламентарната трибуна.

Съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов посочи, че те не само са участвали във властта, а са се опълчили на негативни тенденции. Посочи, че те са разбили модела и така са показали, че ДПС може да бъде отстранена като политически балансьор.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки каза, че партията му приключват първия си мандат с по-високо доверие. Посочи, че те са показали, че с много воля страната може да се справи с корупцията. Марешки призова колегите си да се преклонят пред работата на лекарите, учителите и полицаите. Призивът му беше чут и всички депутати се изправиха на крака и показаха своето уважение с ръкопляскания.

Председателят на парламента Цвета Караянчева избра да благодари на българите в чужбина, които доброволно са се нагърбили да работят за организацията на изборите. "Всеки глас има значение и всеки глас ще бъде честно преброен. Обществото ни само ще спечели от високата избирателна активност", увери Караянчева. И завърши с библейски цитат: "Всяко царство, разделено против себе си, запустява и дом, разделен против себе си, пада."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари