Porsche и BMW създадоха станция, което зарежда електромобил за 15 минути

0
За да добиете представа ще споменем, че сегашните станции за зареждане на ЕV автомобили изискват между три и четири пъти повече време
За да добиете представа ще споменем, че сегашните станции за зареждане на ЕV автомобили изискват между три и четири пъти повече време

Само след няколко години производителите ще спрат да създават модели, които използват като гориво бензин или дизел.

Навлизането на компактни хибриди, които са подходящи за градски условия е само част от дългия процес на трансформация към електромобилите. Предимствата им са разнообразни, като основният е, че са безвредни за околната среда. Големият проблем пред електрическите автомобили е времето нужно за зареждане, както и максималния пробег преди да се наложи ново захранване, предаде SlashGear.

Две от най-големите имена в индустрията Porsche и BMW са разработили ефективно решение на този проблем. Съвместен екип от инженери на компаниите са разработили нова станция, която може да зареди електромобил на пълен капацитет за 15 минути. Мощността на DC станцията е 450kW, като тя е в състояние да осигури пробег от 100 километра за по-малко от три минути. За да добиете представа ще споменем, че сегашните станции за зареждане на ЕV автомобили изискват между три и четири пъти повече време.

Другото предимство на станцията е, че може да се адаптира към различните видове електрически автомобили и може да зарежда батерии с капацитет от 400V и 800V. На този етап има само една FastCharge станция, която е достъпна безплатно за потребителите. По този начин Porsche и BMW искат да демонстрират на всички възможностите на технологията и да са сигурни, че е достатъчно безопасна, за да се използва масово от милиони хора. Тепърва ще разбираме повече за популяризирането на станцията на пазара.

Източник: digital.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари