Пороен дъжд наводни пътя Бяла - Свищов

2

Десетки леки автомобили, камиони и бусове се оказаха заклещени в капана на природната стихия

В ранните следобедни часове във вторник участък от пътя между селата Пиперково и Джулюница, който е част от републиканския път от Бяла за Свищов, се оказа наводнен.

В района на местността „Крайния трап“, където е  най-ниската точка от пътя водният стълб достигна височина от около метър. В образувалото се езеро бяха попаднали и затънали в тиня тир и микробус. Водата почни достигаше до бронята на тежкотоварния камион. От двете страни на пътя се образуваха километрични колони от превозни средства. Ситуацията обаче се оказа още по-опасна след като автомобилите започнаха да боксуват. От съседните склонове водата беше свлякла големи количества пръст, която правеше пътя хлъзгав като пързалка. Това беше причината закъсалите автомобили да не могат да излязат от непредвидената клопка.

От ръководството на общинската администрация  в Ценово веднага алармираха за кризисната ситуация Областното пътно управление. Закъсалите водачи очакваха да пристигне тежка техника, която да издърпа закъсалите автомобили и да почисти наводнения участък.

„При всеки по-обилен валеж от съседните ниви се свлича кална маса. Може би този път голямата вода дойде от Караманово. В нашето село нямаше пороен дъжд“, уточни кметският наместник Стефан Анчев. Той постоянно търсеше съдействие от компетентните институции и възможности да окаже помощ на шофьорите.

 Полицията създаде временна организация на движение като насочваше автомобилния поток през обходен маршрут. Около 15, 30 часа от Областното пътно управление съобщиха, че закъсалите автомобили са изтеглени и е започнало почистване на трасето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари