Поредният абсурд! Нова и модерна детска площадка в Русе, но без достъп до нея

0
Неизползваема детска площадка в квартал “Възраждане”
Неизползваема детска площадка в квартал “Възраждане” Видео: БНТ Русе

Нова и модерна детска площадка в квартал “Възраждане” в Русе не се използва по предназначение. Причината е, че няма достъп до нея. За абсурда сигнализираха зрители на БНТ2, които живеят в блок “Янтра”.

В късния следобед на площадката не откриваме нито едно дете. За да стигнат родителите и децата до модерните люлки, пързалки и декоративни къщички, трябва да газят в кал до коленете. Целият район е разкопан и е в локви. Строителното недоразумение хората от квартала коментираха така.

“От кое да бъдем доволни? Детската площадка е супер, обаче тука нещата са така-окаяно състояние”, оплаква се Тодор Георгиев.

“Как ще мине количка да отиде до площадката. Трябва да се направи улицата. Колко години това е положението. Казват – няма пари”, обяснява жителка на квартал “Възраждане”.

В новата детска площадка са инвестирани около 20 хиляди лева по проект. Съоръжението обаче ще може да се използва едва когато бъдат изградени подходи. От Община Русе заявиха, че за последно ремонт на улицата е правен преди 30 години. Затова при първа възможност планират подобряване на инфраструктурата в района.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари