Поредната красива старинна къща в Русе си отива

18

Рушащата се сграда се намира на улица "Цар Калоян"

Поредната красива старинна къща в Русе си отива, видя Dunavmost.com. Рушащата се сграда се намира на улица "Цар Калоян", в така нар. стар център на Русчук. Къщата е в окаяно състояние, но все още си личи аристократичния вид, който някога е имала.

Ако не се вземат мерки по опазването и възстановяването на сградата, най-вероятно тя ще бъде съборена и някой инвеститор ще вдигне жилищен блок на нейно място. Това би било жалко, защото ако така "ценим" културното си наследство и го "опазваме", скоро няма да има и следа от предишния великолепен облик на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    25
    До Реститут
    Господине, имота си е Ваш, но трябва да си боядисвате и поддържате фасадата. Да измивате прозорците и да се грижите за зеленината. В чужбина ако не спазвате тези правила ще получите фишове със жестоки глоби! Вслучай, че нямате възможност- продайте този имот. Не е редно Общината да поеме и заплати Вашите задължения от нашите данъци. Моля, Община Русе да задължи Реститутите на празни магазини по ул. “Александровска” да организират измиване на прозорци, почистване и боядисване на фасадата и вътрешното пространство на магазина. Градът прилича на призрачен! И с тези пластмасови гирлянди и венци по “Александровска”..,, много лош вкус! Прилича на улица украсена от погребално бюро в съседска Румъния! Не сме длъжни да понасяме ние, които сме НЕреститути , мърлящината и простотията на всички Реститути, със социалистическа кОлтура, които внезапно забогатяха на 10 Ноември. Да, имотът е на Вашата фамилия и някой много се е потрудил за да Ви принадлежи днес, но Вие също направете, сато него!
  • -10
    24
    Реститут
    И какво означава "върнаха им имотите" ? Нон сенс. Имота винаги си е бил мой. Дали ще има съборетина или змиярник си е МОЯ работа. Имота е МОЙ! Дали ще го пускам под наем или ще живеят клошари в него си е МОЯ работа! Ако общината ии държавата има интерес към него ще ми направи оферта, която АЗ ще преценя дали ми е изгодна!
  • 5
    23
    Григор
    Това е резултатът от реституцията. Върнаха им имотите, но се оказа, че нямат средства да ги поддържат. Иначе е много готино общината да извърши ремонта, а пък аз да си я стопанисвам и да бича мангизи от нея. Да, ама не! Няма такъв филм. Повечето от тези, които си получиха имотите в центъра дават помещенията за магазини. Магазини, които стоят празни заради високите наеми, които се искат за тях. Разходете се малко в центъра и сами вижте.
  • 10
    22
    Ценител
    Да бяхте внимавали когато се гласуваше закона за реституцията. Вече е късно да оплаквате разрухата. Всеки реститут сам си решава какво да прави със собствеността си.
  • 6
    21
    Русенец
    Улица Ростислав Блъсков си казва Епископ Босилков, не Кирил Старцив
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари