Популярни личности подкрепят изграждането на водно-рехабилитационен център в Русе

0
Популярни личности подкрепят изграждането на водно-рехабилитационен център в Русе
Популярни личности подкрепят изграждането на водно-рехабилитационен център в Русе Видео: NOVA

Поредна благотворителна кауза ще се проведе този уикенд

„Арена на Титаните” събира в Русе любители на екстремното в подкрепа на благотворителна кауза - да бъде изграден водно-рехабилитационен център за деца със специални потребности. Публиката ще гледа напълно безплатно зрелищните битки, а в залата ще бъдат поставени кутии за дарения на Фондация „Александър Русев“. Каузата подкрепя и победителят от Hell’s kitchen за 2023 година Станислав Иванов.

Емма е едно от десетките деца, които постепенно подобряват психическото и физическото си състояние с помощта на водната рехабилитация.

Децата с аутизъм се нуждаят от социализация, което предполага колективен спорт”, споделя майката на детето Кристина Борисова.

Часове наред, без почивен ден, вече 10 години Илиян Русев, или както го наричат Скури, е отдаден в помощ на специалните деца и то напълно безплатно. Награда за труда му е да вижда подобрение в състоянието на всяко едно от тях, информира NOVA.

Когато Скури видял, че неговите упражнения и плуването подобряват състоянието на децата, започнал да мечтае за изграждане на рехабилитационен център. Основал фондация „Александър Русев”, на името на сина си, когото губи на 24 години и който също е тренирал деца с увреждания. А нуждата от такъв комплекс е безспорна, защото в Русе няма достатъчно басейни, а деца и дори възрастни от цялата страна търсели Скури за помощ.

Така през годините с редица благотворителни инициативи все повече хора разпознали каузата на Скури като своя. Вече са събрани над 400 хиляди лева. Общината в Русе предоставила терен и е направена символична първа копка за строежа на водно-рехабилитационния комплекс. Но за да се финализира мащабния проект ще са нужни поне още четири милиона лева и подкрепата на съпричастни българи.

Подкрепата си към благотворитената кауза засвидетелстваха редица популярни личности. Победителят в шестият епизод в хитовото шоу „Като две капки вода” Владимир Зомбори дари наградата си на фондация „Александър Русев”.

Мисията на Скури спечели сърцата и на фронтмена на Б.Т.Р. Наско Пенев, Влади Въргала и куп известни музиканти, които направиха благотворителен концерт в помощ на фондация „Александър Русев”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари