Полу-колело завзема света?

0
Полу-колелото (Halfbike), проект на двама български архитекти
Полу-колелото (Halfbike), проект на двама български архитекти

Полу-колелото (Halfbike), проект на двама български архитекти - Мартин Ангелов и Михаил Кленов, е изоставено в чекмеджето. Но ето, че от миналата година отново бе подновен. Става въпрос за хибриден модел превозно средство за градска среда, което всъщност е половината от познатия ни велосипед. Производството вече е започнало и няколко пратки вече са пристигнали до клиентите

 Полу-колелото заема значително по-малко пространство, лесно е за придвижване и паркиране. В същото време ще ви свърши работата, дори по-добре, от обикновения велосипед. То е с уникален дизайн, с интересно сгъване, с едно предно голямо колело и две малки задни колелца. Разполага и с две много малки дръжки за управление.

Управлението всъщност не става с въртенето на дръжките на ляво или на дясно, а с движения на тялото. Идеята за този вид транспорт идва на Мартин, когато той се е преместил в по-малък апартамент / БГНЕС Идеята за този вид транспорт идва на Мартин, когато той се е преместил в по-малък апартамент и е трябвало да оставя велосипеда си в мазето. Това е било напълно непрактично. Двамата дипломирани архитекти започнали да скицирам и да обсъждат проекта за полу-колелото още през 2009 г.

Първият прототип са направили от стар велосипед и той въобще не е бил удобен за каране, припомня историята на полу-колелото сайтът karas4training.com През април тази година двете момчета поставиха своята идея и проект на краудфъндинг платформа Kickstarter (споделено финансиране – бел. ред.) и получиха одобрение от целия свят. До този момент двамата изобретатели са получили почти половин милион долара от предварителни поръчки и субсидии, така че производството вече е започнало и няколко пратки вече са пристигнали до клиентите.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари