Хотелиери в Русе заплашват с протести заради украинските бежанци

1
Държавата бави плащанията, изрази възмущението си председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев
Държавата бави плащанията, изрази възмущението си председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев Видео: Кис 13

Държавата бави плащанията, изрази възмущението си председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев

От Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе обмислят протести ако не бъдат изплатени дължимите суми за настаняването и изхранването на украинските бежанци.

Според Красимир Иванчев предлогът, поради който това не се случва е извършването на проверки по обектите.

Всичко, което бе поискано от хотелиерите, бе направено, за да могат украинските граждани да бъдат настанени и обгрижени, а сега държавата бави плащанията, изрази възмущението си председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев, предава телевизия Кис 13.

От бранша недоумяват защо държавата не прави достатъчно за трудовата интеграция на украинците, при положение, че не само в туризма, но и в много сектори има голям недостиг на работна ръка.

Припомняме, че с решение на Министерски съвет, украинските граждани трябва да напуснат хотелите до 15 ноември и да бъдат настанени в държавни бази.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 18
    8
    Оффф
    И как точно ще протестират сводниците от хотелите? Ще спрат да си предлагат услугите ли?
  • 11
    7
    Овчарин
    Аман,аман от заплахи и най вече на русенски хотелиери,най вече.Направо да умреш от страх от хотелиери,по старому,ханджия,кръчмар,виночерпец и т.н. Първи дружки на власта и МВР-то,най съвестни и трогателно отговорни за опазването на реда и контравътрешният ред на държавата и политически модели на управление изградени от бившата номенклатура и служби на БКП-ДС.Римските императори са казали: Създадохме си охрана,но кой ще ни варди от охраната? Някой викнал ами кой ще ни опази от готвачите и тези които носят подноса от кухнята с блюдата до трапезата ? Зер по пътя подноса може да се смени или блюдото и нещо някой роб да сипе в напитките или храната на цезарите. И създали армия от доносници сред тези среди.Все пак това е история....
  • 22
    6
    Веси
    В ТАЯ ИЗГНИЛА ДЪРЖАВА ВСИЧКО ЖИВО ИСКА ПАРИ БЕЗ ДА РАБОТИ!!!
  • 33
    5
    Любезна
    Държавата им предлага да работят, има свободни работни места, но те не са дошли да работят...., а да живеят на гърба на държавата, т.е. - на наш гръб.
  • 9
    4
    Али Бегов
    Трябва да ни помогнете, ковид, бежанци, кризи ни съсипват, всичко поскъпва, а ние обедняваме. Затова помогнете ни, че иначе как ще се изхранваме, нямаме пари даже за здравни книжки, за осигуровките да не говорим, па вземе и да плъзне някоя нова епидемия от немити ръце, че и за вода няма пари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари