Полицията в Търговище конфискува 122 литра домашна ракия

0
Бутилките с незаконен алкохол са установени на търговски щанд и в частен имот
Бутилките с незаконен алкохол са установени на търговски щанд и в частен имот Снимка: БГНЕС

Бутилките с незаконен алкохол са установени на търговски щанд и в частен имот

Стоки без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон, са установени в хода на проведена на 25.11.2022 г. на територията на гр. Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на държането и търговията с акцизни стоки без бандерол, съобщиха от полицейското управление в града.

При извършена проверка на търговски щанд на кооперативния пазар в града, стопанисван от 55-годишна жена от с. Чернокапци, община Омуртаг, е установено, че тя държи 27 литра с цел разпространение етилов алкохол (ракия) в бутилки с различна вместимост, необлепени с акцизен бандерол. На същия ден при извършена проверка в частен имот в гр. Търговище – собственост на 32-годишен мъж, е установено, че той държи в различни по вместимост бутилки общо 95 л етилов алкохол (ракия), необлепени с акцизен бандерол.

Количествата етилов алкохол са иззети по надлежния ред. По случаите се извършват проверки по чл. 234 от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    Отегчен
    Тая с ракията на сергията си е ясна, но да влязат те в имота ми и да ми конфискуват ракията ?!?! Даже в кошмарите си не са сънували какво ще последва. Ще ги побъркам от дела! Че аз имам близо един тон ракия. Събирана е още от времето на дядовците ми. Имам ракии на над 60 години. Запечатани с восък. Никой от рода ми не пие, но има традиция да вари ракия. Какви документи за платени акцизи да им показвам за ракия над половин век?
  • 7
    3
    daskal
    Е тя пък сложила домашна ракия за продажба на сергията. Ела Вълко, изяж ма!
  • 9
    2
    Балканеца
    Не мърши, ами долнопробни мърши. Винаги дебнат дребните, щото не им стиска да се занимават с големите.
  • 16
    1
    Да ви ЕПМ!
    Е, тия разбиха организираната престъпност! Посегнали на ракията на хората! Мърши....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари