Полицията с подробности за катастрофите на кръстовището между „Дружба“ и „Чародейка“

2
Четирима пострадаха вчера при 2 пътни инцидента, в рамките на около час на едно и също място в Русе
Четирима пострадаха вчера при 2 пътни инцидента, в рамките на около час на едно и също място в Русе Снимка: Русе Медиа, стопкадър

Четирима пострадаха вчера при 2 пътни инцидента, в рамките на около час, на кръстовището между „Дружба“ и „Чародейка“ в Русе

На 5 април около 11:00 ч. в гр. Русе, на кръстовището на бул. "Христо Ботев" с бул. "Васил Левски" е възникнал пътен инцидент с 3 моторни превозни средства.  Изпратените на местопроизшествието екипи на полицията са изяснили, че състав от ППС - влекач с марка "ДАФ" с полуремарке, управляван от 35-годишен мъж, е навлязъл в кръстовището от бул."Христо Ботев" в посока център на разрешаващ зелен сигнал на светофарната уредба, работеща в нормален режим, когато от страничната лява страна на влекача, от бул. "В.Левски" е навлязъл и го е блъснал странично лек автомобил „Ауди А4“, управляван от 23-годишен.

В резултат на удара ТИР-ът се е отклонил вдясно и е блъснал с дясната страна на полуремаркето паркиран в дясна пътна лента товарен автомобил. Екип на ЦСМП е откарал пострадалите от пътния инцидент, водачът и пътничката от лекия автомобил „Ауди“, в болница „Канев“, където тя е настанена с диагноза-гръдна и коремна травма, както и охлузни рани по лицето, а той с диагноза - травма на глава и прорезни рани по главата. На местопроизшествието е извършен оглед и е започнало разследване, като е образувано досъдебно производство.Пробите на водачите за алкохол и наркотици са били отрицателни.

На същия ден, само че  около 10:10 часа на същото място, състав от ППС, влекач „Рено Премиум“ с полуремарке, с разградски регистрации, управляван от 62-годишен мъж, е нарушил правилата за дистанция и е блъснал с предната си част задната част на спиращ пред него лек автомобил „Тойота Ярис“ , управляван от 26-годишен. При инцидента са пострадали леко двама - водачът на тойотата и жената, пътувала в неговия автомобил на задната седалка. Те са диагностицирани с „травма на главата“.

Екип на пътна полиция е документирал случая, като причина се посочва - несъобразена дистанция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари