Полицията разби наркокартел в Брюксел

1
Задържани са тридесет и пет души
Задържани са тридесет и пет души

Задържани са тридесет и пет души

Във френскоговорящия регион Валония и столицата Брюксел се проведе операция с участието на над 400 полицейски служители срещу организирана престъпна мрежа за трафик на наркотици.

По данни на телевизия RTBF при 40 обиска в Намюр, Шарлероа, Лиеж, Монс, Турне, Брюксел и редица други места в Белгия са открити марихуана, кокаин, оръжия, големи суми пари, бижута и фалшиви документи.

Бяха открити седем плантации с наркотичен канабис. Задържани са тридесет и пет души.

Според телевизионния канал федералната полиция е разследвала случая в продължение на няколко месеца.

Според информация, разпространена от прокуратурата в Намюр, престъпната мрежа е била структурирана така, че да действа на различни нива. Някои членове на организацията са търсили места в Белгия, където могат да бъдат създадени тайни плантации за канабис.

Друга част от структурата се е занимавала конкретно с плантациите: оборудване, засаждане и грижи за растенията, прибиране на реколтата, сушене и разпространение на едро в различни части на страната. И оттам местните престъпни групи организирали продажбите на дребно на дрогата.

Като се има предвид мащабът на този престъпен бизнес, властите оценяват търговския му оборот на няколко милиона евро.

Разследването се основава на преписи от използваните от престъпниците съобщения, пише News.bg.

Прокуратурата и полицията заявиха, че проучването на хиляди съобщения в месинджъра е позволило да се идентифицират няколко десетки заподозрени - организатори и търговци.

След операцията в сряда разследването продължава на нов етап, като полицията анализира събраните доказателства и съдържанието на конфискуваното оборудване - телефони и компютри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари