Полицейски патрул дежури на кръговото кръстовище пред „Дунав мост“

2

Униформените спомагат на място за организация на движението в пиковете часове

Полицейски патрул дежури вече втора седмица на кръговото кръстовище пред ГКПП „Дунав мост“.

Униформените спомагат на място за организация на движението в пиковете часове, като те съдействат за поетапното придвижване както на леките автомобили, така и на тежкотоварния трафик. Целта е облекчаване на трафика и осигуряване на безопасност при придвижване в района, като полицаите съдействат на останалите отговорни институции. Подобна мярка се наложи заради засиления трафик от и към Румъния по време на пика на летния отпускарски сезон. „Затрудненото придвижване по републикански път II-21, в частност по бул. „Тутракан“ създава сериозно неудобство за жителите както на гр. Русе, така и на съседните населени места предимно при придвижването им към и от работните места. Така създалата се обстановка продължава твърде дълго и не може да бъде разрешена единствено чрез спазване на зададените нормативни изисквания за движение по пътищата. Ситуацията е усложнена и поради силно ограничения капацитет на транспортните артерии в този район, което налага допълнителен контрол в посочения рисков участък“, коментира областния управител на Русе.

Той отчете и много доброто ниво на координация между Областната администрация и директора на ОДМВР ст. комисар Пламен Първанов, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Полицейският екип регулира транспортните потоци между двете кръгови движения при вход ГКПП „Дунав мост“ и Свободна зона – Русе в часовия диапазон от 06:30 ч. до 09:00 ч. и от 16:30 ч. до 19:00 ч. всеки делничен ден. Служителите на Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ се предвижда да останат там до 21 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Ahmed Dogan
    Те са си там от повече от 10 години. И нищо не се е променило. Паркинги -маркинги само се крадат пари Как не измислиха истински пътен възел
  • 8
    3
    Един човек
    Чудесно! Само заглавието е неточно.По-подходящо е " Полицейски патрул дреме на кръговото...или Полицейски патрул пречи на движението..." Най-често има ли полицаи, задръстването е гарантирано!
  • 9
    2
    Кординация
    Много доброто ниво на координация не води до нищо добро за гражданите тоест и кординацията и работа им куца много яко.
  • 15
    1
    Краси
    Хубаво е да дежурят и на самото кръгово до ОДМВР - Русе. Може ли в 00:15 ч. да се форсират коли и мотори все едно са на състезание? Едно Ауди RS-6 е доста разпознаваемо с гърмящия си ауспух. Буквално няколко стотин души в района се съобразяват с това поведение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари