Полицейска акция на главния път Разград - Шумен

3
Автомобилите ще бъдат отбивани за проверка на паркинга в близост до разклона за село Бели Лом
Автомобилите ще бъдат отбивани за проверка на паркинга в близост до разклона за село Бели Лом Снимка: БТА / Архив

Автомобилите ще бъдат отбивани за проверка на паркинга в близост до разклона за село Бели Лом

Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“ ще се състои утре на главния път Разград - Шумен. Автомобилите ще бъдат отбивани за проверка на паркинга в близост до разклона за село Бели Лом, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Акцент в контролната дейност ще е спазването на правилата за движение по пътищата, опазване на обществения ред и противодействие на престъпността. Освен полицейски служители, в проверките ще участват представители на териториалните структури на агенциите „Митници“, „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите.

Водачите ще се проверяват за употреба на алкохол, при съмнение и за употреба на наркотични вещества, за притежание на съответното свидетелство за управление, застраховка „Гражданска отговорност“ и преминат технически преглед.

Проверките са превантивни и целенасочени. При първата подобна акция през юли главен инспектор Теодор Тодоров, началник на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР – Разград, заяви, че с цел ограничаване на предпоставките за възникване на катастрофи поне веднъж месечно в областта ще има операция по метода на широкообхватния контрол.

През първите шест месеца на 2023 г. пътнотранспортната обстановка на територията област Разград бележи значително влошаване в сравнение със същия период на 2022 г., показват данните на „Пътна полиция“. Наблюдава се увеличаване на тежките катастрофи с 67,5 процента, на загиналите в тях с 200 процента и на ранените със 78,9 на сто. По републиканската и общинска пътна мрежа от областта са възникнали 33 тежки инцидента с четирима загинали и 55 ранени. От тези тежки катастрофи по главния път Варна-Русе са станали осем тежки пътни произшествия с един загинал и 12 ранени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    тоди
    Такива неща не се обявяват, малоумни ли сте?! Сега ще хванат само дребни чохладжии! Файда никаква от акцията!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари