Полицаите в Русе отново заловиха пияни и дрогирани шофьори

0
Сред откритите нарушения имало и автомобили с регистрация за друга кола или със служебно прекратена регистрация
Сред откритите нарушения имало и автомобили с регистрация за друга кола или със служебно прекратена регистрация Снимка: БГНЕС / Архив

Три бързи производства са започнати срещу водачи на автомобили, установени от полицията 

На 10 октомври около 21:00 часа в Бяла  е бил спрян за проверка автомобил с марка „Мерцедес“, при която като водач е установен 63-годишен мъж. В резултат на направена проба с техническо средство, полицаите са констатирали, че мъжът управлява МПС след употреба на алкохол, като уредът е отчел 2.20 промила. Той е бил отведен в медицинско заведение в Бяла за кръвна проба, но там пред медицинско лице е отказал да даде такава. Случаят е документиран и е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

В неделя около 17:00 часа екип на пътна полиция е отишъл да съдейства на свои колеги от Първо РУ, които са установили водач на автомобил /31 г./, управлявал кола с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС, тъй като е имало съмнение, че въпросният мъж е употребил и наркотични вещества. Това е станало на главния път за София, в района на разклона за с. Пиргово. На място пътните полицаи установяват, че колегите им проверяват кола с марка „Фолксваген“, модел „Голф“, на която имало сложени табели на автомобил с марка „Сеат“. Водачът е изпробван за наркотици, при което тестът е дал положителен резултат за канабис. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3, чл. 345 ал.1 и чл. 343 ал.3 вр. ал.1 от НК.

Още едно бързо производство е започнато и срещу 33-годишен водач, който е бил спрян от екип на пътна полиция на бул. Ген. Скобелев в Русе, около два без десет през нощта, до блок 115. При последвалата проверка униформените са установили, че управляваната от него кола с марка „Фиат“, модел „Брава“ е със служебно прекратена регистрация по чл. 143, ал. 15 от ЗДВП, от август т.г. Констатираното от полицаите е документирано и е заведено производство за престъпление по чл.345, ал.2 вр. ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари