Полицаи влизат в градския транспорт в Пловдив

0
Измами и оплаквания от пътниците във втория по големина град в страната
Измами и оплаквания от пътниците във втория по големина град в страната Видео: NOVA

Измами и оплаквания от пътниците във втория по големина град в страната

Заради измама с билети за пътуване полиция влиза в автобуси от градския транспорт на Пловдив. Униформените ще помагат на общинските контрольори да проверяват шофьорите и кондукторите за препродажба на билети. Драстичната мярка се въвежда заради многобройните сигнали, че масово повторно се пробутват стари билети.

Същевременно техническа неизправност изведе извън строя голяма част от електронните табла, които показват часа на пристигане на рейсовете по различните линии. Пътници обаче твърдят, че не винаги това, което отчитат таблата, е точно, а автобусите често закъсняват и пропускат спирки. След 20:00 ч. пък да се качиш на автобус било почти „мисия невъзможна”, предаде NOVA.

Подготвената проверка от наша страна с ОДМВР е от доста време. Но в последната седмица имаше два случая на ненормално поведение на водачи на автобуси, които гониха нашите контрольори. Това ни даде повод да мислим, че има нередности. Помолихме за помощ колегите от ОД на МВР. Направихме проверки на въпросните автобуси. Освен другите забележки, като счупено стъкло например, установихме продажба на нередовни билети. Те бяха иззети, а на водача беше съставен акт”, заяви Георги Стоилов, директор на ОП „Контрол и организация на транспорта” в Пловдив.

Той не смята, че има сериозен проблем с графика на автобусите. „Имаме четири автобусни линии, които изпълняват задачите си на 50%. Да, те понякога се чакат повече от час. Изискали сме от превозвачите да намерят решение или ще прекратяваме договори”, заяви Стоилов.

По отношения на таблата той обясни, че системата не е заработила и Община Пловдив води дело за пълната стойност на инвестираните средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари