Полицаи върнаха пенсията на мъж, задигната от джебчийка

0

Криминално проявена, откраднала пенсията на мъж с увреждания, бе задържана след активни действия на елинпелинските полицаи.

Днес полицейските служители предадоха обратно парите на възрастния мъж.

Работата по случая започнала на 7 март, когато в РУ - Елин Пелин постъпил сигнал, че 64- годишен жител на с. Лесново е станал жертва на джебчийска кражба в размер на 300 лева. Тъй като потърпевшият имал загуба на говор вследствие на претърпян инсулт, служителите на реда изяснили с помощта на негови близки, че престъплението е било извършено около 9.30 часа, непосредствено след като възрастният човек получил пенсията си. Криминалистите предприели активни оперативно- издирвателни действия, включително и преглед на записи от охранителни камери, в резултат на което изяснили, че пенсионерът е бил заговорен в центъра на селото от група жени и докато отвличали вниманието му, една от тях ловко извадила парите от джоба на якето му. Съвсем скоро самоличността й била установена и криминално проявената извършителка от Луковит била задържана в полицейския арест за срок до 24 часа.

В снетите й сведения 37-годишната направила пълни самопризнания за деянието си. Служители на РУ- Елин Пелин посетиха днес възрастния човек в дома му и лично му предадоха отнетата сума.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари