Полицаи ще издирват деца, които не ходят на училище

0
Заповед на Бойко Борисов - от септември всички деца са в клас!
Заповед на Бойко Борисов - от септември всички деца са в клас!

Заповед от премиера - от септември всички в клас.

Полицаи ще се включват в издирването на деца, които не са записани в училище или са го напуснали преждевременно и с мотивирането на родителите им да ги заведат в класните стаи.

Това задвижва координационен механизъм приет току-що от правителството и обявен от премиера Бойко Борисов, предаде 24 часа.

Отпадналите от училище деца или незаписаните ще бъдат обявявани и за национално издирване, ако не бъдат открити на постоянния или настоящия адрес.

"Приемете го като заповед дори, но от септември всички деца трябва да са в клас!", обърна се към министрите си премиерът Бойко Борисов.

Проблемите и в Асеновград, и в Столипиново са от липса на образование. Освен това няма как да се намери работа в бъдеще на тези децата, ако те не знаят да четат и пишат.", обясни премиерът.

"Кметовете и ГРАО трябва да идентифицират подлежащите на образование деца, предвижда механизмът. След това учители и социални работници ще работят с родителите на проблемните деца.", обясни образователният министър Красимир Вълчев.

"Ако се налага ще се включва и полицията, която с репресивните си мерки да убеди родителите да заведат децата си в училище.", разясни вътрешният министър Валентин Радев.

Очаквайте подробности!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари