Полицаи са простреляли смъртоносно 13-гидишно дете в Чикаго

0
Напрежението в Чикаго и в цялата страна се засилва заради действията на полицията
Напрежението в Чикаго и в цялата страна се засилва заради действията на полицията Снимка: AFP

Напрежението в Чикаго и в цялата страна се засилва заради действията на полицията

В петък стотици излязоха по улиците на Чикаго в знак на протест срещу убийството на 13-годишния Адам Толедо, ден след като бе разпространен видеоклип, показващ стрелбата по 13-годишното момче от латиноамерикански произход на улица преди две седмици, довела до неговата смърт, предава Reuters.

Демонстрантите са скандирали "Вдигнете ръце, не стреляйте!" и "Няма справедливост, няма мир!" , носейки плакати с надписи „Справедливост за Адам Толедо“ и „Спрете расисткия полицейски терор!“ в поход, който оставаше мирен до падането на нощта.

Демонстрантите са почели с минута мълчание детето и са изразили солидарност с роднините му, които призоваха протестиращите да запазят мирния характер на протеста.

Деветминутното видео, записано от камерата на полицай Ерик Стилман, показва как 34-годишният служител преследва и застрелва Толедо на 29 март в 2:30 ч. В Литъл Вилидж, работнически квартал в западната част на града с много жители от мексикански произход

Толедо изглежда държи пистолет, когато изпълнява заповедта на Стилман да спре. След това Толедо пуска оръжието и вдига ръце непосредствено преди Стилман да открие огън, показва видеото.

Публикуването на видеото дойде, когато напрежението в Чикаго и в цялата страна се засилва заради действията на полицията .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари