Полицаи от Своге откриха бедстващ турист в планината

0
Служителите на реда са поддържали телефонна връзка със столичанина и са го помолили да се ослушва за полицейски сирени
Служителите на реда са поддържали телефонна връзка със столичанина и са го помолили да се ослушва за полицейски сирени

Служителите на реда са поддържали телефонна връзка със столичанина и са го помолили да се ослушва за полицейски сирени

Минути след 11:00 часа вчера чрез тел. 112 в РУ - Своге постъпил сигнал за бедстващ турист, с предполагаемо местонахождение в землището на с. Церецел. Незабавно след получаване на информацията бил сформиран издирвателен екип от полицейски служители, към който се включили и членове на ловно-рибарската дружина на село Владо Тричков.

Служителите на реда провели телефонен разговор с 27-годишния мъж, като му указали да чака на място и щом чуе викове или полицейска сирена, веднага да се обади. В рамките на последвалото четиричасово издирване полицейските служители извършили обход на землището на с. Церецел в няколко лъча с високопроходим автомобил, като на всеки половин час провеждали разговор с мъжа, за да се уверят, че е добре. Междувременно била осъществена връзка и с оперативната дежурна част на столичното Второ РУ с цел координиране на действията предвид информация, че е възможно да е поел и към тяхна територия. Издирването било затруднено не само от спецификата на терена, но и от периодичната загуба на обхват на мобилните телефони, информираха от ОД МВР - София.

Благоприятната развръзка настъпила минути след 15:00 часа, когато се получило обаждане от туристът съобщил по телефона, че чува приближаващи сирени. Съгласно дадените му указания той излязъл на пътя и след няколко минути бил открит. Пред полицейските служители разказал, че предния ден е тръгнал към скалите на с. Кътина, но се е загубил и е спал в планината. След като напълно загубил ориентация за пътя и местонахождението си е подал сигнал на спешния телефон.

Служителите Петър Иванов, Данаил Петров и Валентин Стоичков от РУ-Своге дали вода на младия столичанин, след което го закарали до Филиала за спешна медицинска помощ в Своге, където той бил прегледан и освободен като клинично здрав, след което по негова молба го закарали до жп гарата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари