Полицаи от Плевен трогнаха хиляди в социалната мрежа

3
Двамата служители на реда са помогнали на две жени и дете, изпаднали в крайна нужда
Двамата служители на реда са помогнали на две жени и дете, изпаднали в крайна нужда Снимка: Facebook / Георги Атанасов

Двамата служители на реда са помогнали на две жени и дете, изпаднали в крайна нужда

Благородна постъпка на двама полицаи от Плевен развълнува хиляди в социалните мрежи. За доброто дело пише Георги Атанасов във Facebook.

Георги разказва, че е забелязал две жени и едно дете да спят на пейки в района на бензиностанция в Плевен. Детето било завито с якето на един от служителите на бензиностанцията. Мъжът се зачудил каква е причината двете жени и детето да спят на пейките, попитал служителите на бензиностанцията, а те му отговорили, че жените са работили в Гърция и били изгонени от работа, без да им бъде платено.

"Вървели два дни пеша, докато любезен мъж не ги качил в камиона си и ги докарал в Плевен откъдето да си хванат влак за Русе и след това за Румъния! За жените нощта беше голямо изпитание, но най-вече за малкото момче, което беше с тях! Втората трудност беше да стигнат до жп гарата и да купят билет, въпреки че нямат пукнат лев в джоба си! След като купихме храна, вода и дадохме пари на жените видяхме на отсрещния тротоар патрулна кола с двама полицаи, помолихме момчетата от полицията да ни помогнат!", добавя Георги.

По думите на Георги полицаите са реагирали на секундата. Качили са детето и двете жени в патрулката и казали, че ще им купят билети, както и че ще изчакат с тях до тръгването на влака.

Снимка: Facebook / Георги Атанасов

"Благодаря Ви, момчета! Ако повечето бяха като вас, България щеше да е 100 пъти по-добре! Благодаря и за разбирането и помощта, която оказахте на невинните хора! Адмирации и за екипа на бензиностанцията, които помогнаха!", завършва публикацията си Георги Атанасов.

Публикацията събра над 4 хиляди харесвания. Не закъсняха и коментарите с поздравления към служители на реда. Поздравления за стореното добро бяха отправени и към Георги Атанасов.

"Изключително благородна постъпка. Адмирации за служителите на бензиностанцията. Адмирации за служителите на МВР", "Браво на полицаите и на всички, помогнали на изпадналите в беда хора! Така трябва да правим всички!", "Респект за всички участвали в тази добрина!", "Браво, нека има повече такива сърдечни хора!", гласят малка част от коментарите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари