Награди за полицаите, спасили 12-годишно дете в Плевен

1
Полицаят, проправил път до пострадалото дете, също претърпява операция
Полицаят, проправил път до пострадалото дете, също претърпява операция Видео: NOVA

12-годишното дете, което падна от покрива на търговски център в Плевен във вторник, вече е без опасност за живота

Първи на мястото на инцидента се отзовават полицаи от Първо районно управление. Три дни по-късно двамата младши инспектори ще бъдат наградени за доблестната си постъпка, предава NOVA

20 часа на 29 март. Сигнал за пострадало дете в плевенския квартал „Дружба”. Екип на 1-во районно управление реагира незабавно.

„По най-бързия начин пристигнахме, за около минута – минута и половина”, разказва младши инсп. Петьо Кацарски.

Там вече ги очаква тълпа от хора, които обаче са безпомощни. 12-годишното дете е пропаднало през покрива на търговски център, но достъп до сградата няма. Младши инспектор Кацарски не губи повече време и разбива входната врата. 

„При самото счупване парче от стъклото се откъсна и поряза моята ръка”, посочва инспектор Кацарски.

Колегата му младши инспектор Емил Радулов и спешните изнасят детето и то е откарано към плевенската университетска болница „Д-р Георги Странски”. „В последствие се появиха родителите, успокоихме ги, че всичко, което сме могли – сме го предприели и че детето е в най-добрите ръце”, разказа полицаят.

3 дни след случилото се животът на детето е вън от опасност. „В последствие разбрахме, че са играли с още 2 деца на покрива и се е качило на плексиглас, който е изгорял от слънцето – стъпило е, паднало е надолу”.

Полицаят, проправил път до пострадалото дете, също претърпява операция тъй като стъклата късат сухожилия на лявата му ръка. A заради проявения кураж - и двамата младши инспектори получиха признание.

 „Благодарим много за тяхното отношение, за професионалната работа, която са извършили, за запазването на хладнокръвие, което са имали и за въпреки тяхното нараняване – са свършили това, което трябва, за да бъде детето спасено”, заяви комисар Валентин Георгиев.

Това не е първият път, в който младши инспектор Кацарски става свидетел на подобни инциденти – и всеки път изводът е един и същ. „В желанието си всяко дете да търси по-интересна и забавна игра, предприема рискове, което не е правилно”.  

Органите на реда и регионалната служба по пожарна безопасност ще направят съвместна проверка и ще изготвят предписания за всички опасни сгради в Плевен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари