Политолози: Местните избори ще преформатират сглобката

0
ПП-ДБ ще натискат за приемане на бюджета и ще отлагат говореното по другите теми, коментира Татяна Буруджиева
ПП-ДБ ще натискат за приемане на бюджета и ще отлагат говореното по другите теми, коментира Татяна Буруджиева Видео: Euronews Bulgaria

ПП-ДБ ще натискат за приемане на бюджета и ще отлагат говореното по другите теми, коментира Татяна Буруджиева

Изходът от местните избори вероятно ще преформатира т.нар. сглобка в управлението, но в същото време трудно може да намери нейна алтернатива. Това коментираха в студиото на Euronews Bulgaria политолозите Христо Панчугов и доц. д-р Татяна Буруджиева. Те обаче отказаха да направят категорична прогноза какво точно ще случи на балотажа тази неделя, защото според тях емоционалното говорене не е в ползва на никой от кандидатите.

Ето какво още казаха политолозите:

„Чух много много емоция в последната седмица между двата тура, изригване на емоции, което не е добре, защото вдига хора, които иначе не биха отишли да гласуват. Зависи кой мотив ще натежи - дали това, което изконно мразиш или това, което ти казват да мразиш. Отношение като към боклуци на опонентите е най-точната дума и това не дава добри резултати. Не мисля, че ГЕРБ искат тотално да излязат, а по-скоро да има баланс от гледна точка на електоралното представителство - не може да нямат никакъв министър. ПП-ДБ ще натискат за приемане на бюджета и ще отлагат говореното по другите теми, докато ГЕРБ ще искат това да се случва успоредно и големият въпрос е ще има ли бюджет“, коментира доц. д-р Татяна Буруджиева.

„Последните две седмици доминира краткосрочната цел за всички политици - да спечелят местната власт, дългосрочните политики не са на дневен ред. Не е изненада, че сглобка няма - ГЕРБ и ПП-ДБ са на балотажи по места. ПП-ДБ нямат дълга перспектива при загуба на балотажите. Те нямат ресурса, с който да поискат нова подкрепа от българските граждани и това ги поставя в ситуация, в която да бъдат изнудвани“, каза Христо Панчугов

Относно вота в София Татяна Буруджиева коментира: „Нямаме опитни политици, между които да избираме, и за всеки, който си хареса единия или другия, това е най-добрият избор. Когато нагнетяваш емоция, накрая се оказва, че си загубил.“

„Който ви каже, че знае какво ще се случи в неделя, лъже откровено. Имаме два различни профила. И двамата са доста случайни в тази сфера и големият въпрос ще остане как ще могат да държат под контрол общинския съвет“, посочи Христо Панчугов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари