"Politico": Лидерът на Украйна може да се сблъска с прокремълския президент на България

0
Как чуждестранните медии отразиха пристигането на Зеленски у нас?
Как чуждестранните медии отразиха пристигането на Зеленски у нас? Снимка: Фейсбук, Ирина Д. Митева

Как чуждестранните медии отразиха пристигането на Зеленски у нас?

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна на еднодневно посещение в София. Той е кацнал в 12:04 часа. Полетът бе извършен с българския правителствен самолет.

Премиерът Николай Денков потвърди за визитата на украинския президент Володомир Зеленски у нас по-рано в четвъртък.

Редица чуждестранни медии отразиха пристигането на украинския държавен глава на българска територия.

"Лидерът на Украйна може да се сблъска с тежки разговори с прокремълския президент на България", пише Politico, цитирано от Дарик.

"Посещението на Зеленски ще се съсредоточи върху дискусии за оръжия за Украйна и сътрудничество за доставки на атомни електроцентрали", уточнява изданието.

"Причините за пристигането на Зеленски в България остават загадка, но според експерти става въпрос за доставки на оръжие. Политическият пейзаж на България остава много разделен по отношение на войната в Украйна и отношението спрямо Киев и Москва. Ултранационалистическата и проруска партия "Възраждане" обяви, че украинският президент няма да е добре дошъл в България. Социалистическата партия потвърди, че е против изпращането на оръжия в Украйна", написа tellerreport.com.

"Президентът Володимир Зеленски пристигна в България", написа Kyiv Post.

Кремъл разкритикува посещението на президента Володимир Зеленски в България, като заяви, че украинският лидер се опитва да "въвлече" други държави в конфликта между Москва и Киев, пише АФП.

"Режимът в Киев прави всичко възможно да въвлече възможно най-много държави почти директно в този конфликт", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Много страни вече се впуснаха с главата напред в този конфликт, както пряко, така и косвено. Тази тема ще бъде обсъдена с българите."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари