Показаха "Мерцедеса" на "русенския" убиец

1
Столична полиция показа мерцедеса убиец. Колата е паркирана на паркинга на СДВР
Столична полиция показа мерцедеса убиец. Колата е паркирана на паркинга на СДВР Снимка: Надежда Гърбова

Столична полиция показа мерцедеса убиец. Колата е паркирана на паркинга на СДВР. Счупен й е десният фар, а стъклото е счупено и вдлъбнато от дясната страна. Колата е марка Мерцедес CL, 160 коня. 

18-годишния Д.Н., убил човек на "Витоша", имал книжка от 2 седмици. Младежът е карал Мерцедес CL заедно с още три момчета, 2 на 18 и едно на 17. четиримата дори не са спрели, разясниха на брифинг в сградата на МВР главният секретар на МВР Георги Костов, зам.-градския прокурор Чавдар Ангелов и дирекция на столична полиция Младен Маринов. Минути преди да блъснат 62-годишния Радослав Стоянов младежите са се почерпили в кръчма в района на копитото.

Още на следващия ден Д.Н заедно с баща си напуснал България пред Дунав мост. Родителят и момчето са задържани същата вечер, когато се връщали в България. Злополучния мерцедес CL, с който е станал инцидента, е бил скрит в гараж на семеен приятел в столичния квартал Надежда. Убийството е разкрито само за около 15 часа, благодарение на професионалната работа на няколко криминалиста от столична полиция. 

"Искам специално да им благодаря", каза прокурор Ангелов, тъй като имаше хора, който да съдействат на разследването.

За идентифицирането на колата и залавянето на собственика й помогна читател на "24 часа" . Той съобщи в редакцията, че е видял "Мерцедес" със загасени фарове да преминава по "Беловодски път" в понеделник вечерта. 

Очевидецът чул по радиото за открития труп на пътя за "Копитото".

Автомобилът бил с изкривен капак и вдлъбнато предно стъкло. От удара на мястото останали много парчета от фаровете на колата, мигачите, бронята и други отломки.

В тежкия сблъсък мерцедесът счупил десния крак на Стоянов, както и няколко гръбначни прешлена. Пострадалият имал и кръвонасядане в задната част на главата.

63-годишният софиянец Радослав Стоянов вървял от лявата страна на пътя и се спускал надолу към града. Човекът е бил ударен отзад от мерцедеса. Компанията, която се е возела в колата, не е видяла мъжа и шофьорът не е успял да реагира, разказаха разследващи пред "24 часа".

Тялото бе намерено в в участъка между „Тихия кът” и „Мечката”. Шофьорът на автомобила, участвал в пътнотранспортното произшествие, избяга.

След като прегледали записи от камерите и разпитали свидетели обаче, полицаите стигнали до колата и извършителите.

 

 

 

 

 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари