Поканите до официалните гости за откриването на 48-ото Народно събрание не са изпратени

1
От "Демократична България" и ГЕРБ се обявиха против присъствието на руския посланик Елеонора Митрофанова
От "Демократична България" и ГЕРБ се обявиха против присъствието на руския посланик Елеонора Митрофанова Снимка: БГНЕС

От "Демократична България" и ГЕРБ се обявиха против присъствието на руския посланик Елеонора Митрофанова

Към днешна дата няма изпратени покани до официалните гости за откриването на 48-ото Народно събрание. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на парламента по повод на искането на някои политически сили в парламента посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова да не бъде поканена на първото заседание на новоизбраното Народно събрание.

В началото на седмицата президентът Румен Радев подписа указ за свикване на първото заседание на 48-ото Народно събрание на 19 октомври 2022 година от 9:00 часа.

Няма изпратена нито една покана до официалните гости, тъй като по процедура поканите се изпращат след като указът на президента се обнародва в "Държавен вестник", а това ще стане в петък, обясниха от парламентарния пресцентър.

Вчера политическите сили, представени в 48-ото Народно събрание, обсъдиха на неформална среща детайли около старта на новия парламент. От "Демократична България" са поискали посланикът на Руската федерация у нас да не бъде поканен на откриването на парламента, срещу което са възразили от "Възраждане". За това съобщи пред журналисти заместник-председателят на ПП "Възраждане" Петър Петров на излизане от сградата на парламента. Той каза, че от "Продължаваме Промяната" са подкрепили искането на "Демократична България". Петров добави, че засега имат уверението на администрацията на парламента, че посланикът ще бъде поканен. По-късно в позиция, изпратена до медиите, от ГЕРБ се обявиха против присъствието на руския посланик Елеонора Митрофанова на първото заседание на 48-то Народно събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    1
    поканен
    "Поканите до официалните гости за откриването на 48-ото Народно събрание не са изпратени". Не са утвърдени от американското посолство.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари