Митрофанова за решението на НС: Беше забавно за гледане. България прекали!

0
Целта беше да се отвлече вниманието от критичната политическа и социално-икономическа ситуация в България, коментира посланикът
Целта беше да се отвлече вниманието от критичната политическа и социално-икономическа ситуация в България, коментира посланикът Снимка: Кадър ТАСС

Целта беше да се отвлече вниманието от критичната политическа и социално-икономическа ситуация в България, коментира посланикът

Посланикът на Руската федерация у нас с първи коментар след решението на депутатите да не присъства на официалното откриване на Народното събрание.

В интервю за агенция ТАСС, Митрофанова пожела успех на народните представители, но заяви, че контактите между София и Москва на практика са блокирани.

Според посланика всяка европейска страна сама определя в каква степен да изолира руските дипломати, но по нейните думи, България е прекалила.

"България преизпълни плана и организира водевилна дискусия на тема "Да каним или да не каним Митрофанова в Народно събрание". Беше достатъчно забавно за гледане", каза Митрофанова, предава Bulgaria On Air

Тя смята, че действията на българските политици са били с конкретна цел.

"Целта беше да се отвлече вниманието от сложната, бих казала критична, политическа и социално-икономическа ситуация в България. Защото нямаше никакви дебати по основните теми на обществото, не разбрахме и дали партиите в парламента имат допирни точки и ще успеят ли да направят правителство. Всичко това се случва под килима", добави Митрофанова.

И въпреки, че България отзова мисията си от Москва, Русия не направи същото. А след като София експулсира близо 70 руски дипломати, Митрофанова коментира, че на този етап отношенията между двете страни са замразени.

"Двустранните отношения са блокирани, не очаквам развитие до края на годината. Те са замразени във всички европейски страни, надявам се да не ги погребем", каза посланикът на Русия.

Все пак Елеонора Митрофанова вижда лек оптимизъм в ситуацията.

"В икономическо отношение нещата са малко по-оптимистични, защото Русия остава вторият по мащаб и значение икономически партньор на България. Това, разбира се, е свързано с новите по-високи цени на петрола и природния газ, и не знам как ще се развие след налагането на поредния пакет санкции от ЕС", добави руският дипломат.

Митрофанова пожела успех на новото Народно събрание във всички направления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    5
    daskal
    сащ е агресор, джо бидонфили!
  • 8
    4
    daskal
    До 2 - О-о-о!... Сащническия! Добрутро, бе! Много рано си станал и май не си си пил хапчетата.
  • 5
    3
    русенец
    Тетка Митрофанова, като истински щандартенфюрер от Путлеровата руSSнь армия е нормално да се отличава с безочлива наглост, тъпоглавие и омраза към "по низшото" от ватниците българско население. С типичното за всеки издигнал се примат в Империята на злото, тя счита, че ние българите сме плебс, създаден единствено и само с целта да обслужва наглеците от Блатная. Дори и по време на Втората световна война не е имало такъв арогантен посланик, с такова поведение.. Ние като нация сме плюнки, че търпим този щандартенфюрер Митрофанова да стои в България.
  • -4
    2
    Do 1
    Не ти ли пука, че сащ е агресор, че сащническият посланик нахлува във всякакви български институции?! хероинката мустафа е нахално подсъщество и докога ще я търпите?!
  • 0
    1
    Мунчо
    Интересно, докъде ще стигне нахалството на това същество и колко още ще я търпим.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари