Арестуваха и прибраха принудително четирима шофьори, неспазвали домашна карантина

2
Спазват ли се извънредните мерки, въведени заради коронавируса?
Спазват ли се извънредните мерки, въведени заради коронавируса? Видео: bTV

Днес заведенията в София не отвориха врати. Главните улици останаха празни през почти целия ден.

Големите супермаркети въведоха изискване клиенти да влизат на групи, за да не са плътно един до друг в магазина. В резултат на което клиентите чакаха плътно един до друг пред магазина. По колко хора се допускат наведнъж зависи от търговска площ.

Стана ясно, че четирима шофьори от Сливница са били арестувани и прибрани принудително по домовете им, тъй като не спазвали домашна карантина и отишли в заведение. „За съжаление имаме много безотговорни съграждани, които са поставени под карантина. Нямам предвид , че не само не си стоят вкъщи, ами ходят до питейни заведения“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев, цитиран от bTV.

А от оперативния щаб съобщиха за пациент, избягал от ВМА. Той обаче размислил и се върнал обратно сам, след като научил какъв е размерът на санкциите при нарушена карантина. В Пловдив пък здравната инспекция и полицията тръгнаха на проверки по големите търговски обекти за нехранителни стоки след получени сигнали, че магазините работят и има струпване на хора. В късния следобед бе решено, че търговските обекти за нехранителни стоки ще работят, но ще допускат между 50 и 100 души в зависимост от площта си. Ако не се спазват заповедите, ще се стигне до затваряне на обектите. Клиентите трябва да се редят през метър и половина. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари