Погребаха Айсел в родното ѝ село

45
Близките на убитата в Германия българка я изпратиха в последния ѝ път
Близките на убитата в Германия българка я изпратиха в последния ѝ път Снимка: Личен архив

Никога повече няма да мога да я прегърна, никога повече няма да мога да вечерям с нея. Много обичаше пица със салам, казва нейната майка

Близките на българката, която беше убита от бившия си приятел в Германия, прибраха тялото ѝ в родното ѝ село и я изпратиха в последния ѝ път. Транспортирането на 38-годишната Айсел обхваща 1875 км, посочва германското издание „Билд“, предаде bTV. Екип на сайта се среща с роднини на жената.

Никога повече няма да мога да я прегърна, никога повече няма да мога да вечерям с нея. Много обичаше пица със салам. Айсел беше единствената ми дъщеря. Той взе това, което обичах най-много. Всички я обичаха, тя беше добросърдечен човек“, коментира Рени, майката на убитата касиерка.

48-годишният Пламен не можел да приеме раздялата си с Айсел и многократно я преследвал през последните няколко месеца, въпреки че срещу него имало издадена ограничителна заповед. Според приятелите и семейството на Айсел тя се чувствала преследвана и заплашвана.

Пламен посетил кариерката на работното ѝ място в Мьорфелден-Валдорф, извадил пистолет и стрелял най-малко четири пъти. Три куршума улучили торса и главата на бившата му приятелка - тя издъхнала на пътеката до стелажите.

Майка ѝ никога няма да забрави този ден.

Най-добрата приятелка на Айсел ѝ се обадила, за да ѝ каже какво се е случило. Възрастната жена бързо изтичала към магазина.

Айсел и Рени живеели заедно в малък уютен двустаен апартамент, само на няколкостотин метра от работното място на по-младата жена.

Рени искала да върне дъщеря си в България възможно най-бързо: „Ще я върна у дома. Там трябва да я погребат. Мъжът ми все още живее в България, аз бях тук само заради Айсел“, казва тя пред „Билд“ по-рано.

67-годишната жена има подкрепа от сина си Алтанай, който пътува от Белгия. Заедно разчистват апартамента и подготвят всичко за заминаването си от Германия. Семейството оценява разходите по транспортирането и погребението на Айсел на 15 000 евро, няма толкова пари и разчита на дарения.

За колегите на Айсел също ще е трудно да се върнат към ежедневието. Ден след престъплението клонът на хранителната верига, за която е работила, остава затворен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    Мехмет Рейхан
    Кой ви дава право да вземате отношение по този казус !? Питам редакторката на простотията Петя Георгиева ?? Кой ви дава право да пишете измислици и глупости на гърба на чуждото нещастие !?! Ще си поемете отговорността за това !!!
  • 4
    2
    Теодор
    Да почива в мир!
  • 6
    1
    Скорпион
    На това му се казва дране на кожи. Идиота който я е убил да ги плати стократно и да изгние в затвора
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари