Подземния паркинг зад Доходното здание удари на камък

0
60 паркоместа по-малко!
60 паркоместа по-малко!

Обществената поръчка за довършване и пускане в експлоатация на подземния паркинг зад Доходното здание е прекратена. Това стана ясно, след като единственият кандидат за изпълнението й ДЗЗД "Русчук 13" така и не внесе всички необходими за целта документи.

При проверката на документацията се оказа, че липсва заверено копие на договор за създаване на обединението между русенската фирма "ПГС - 96" ООД и софийската "ЕКСА" АД, както и оригинал на банкова гаранция за участие в поръчката, която иначе участникът посочил в списъка на съдържащите се в офертата му документи.

Съгласно разпоредбите на Закона за обществените поръчки консорциум "Русчук 13" бе изчакан, за да поправи пропуските. Това обаче така и не се е случило в необходимия срок.

"Установените пропуски са документирани в Протокол № 1 и същият е изпратен на участника по реда на чл. 68, ал. 8 ЗОП и публикуван на профила на купувача. В срока по чл. 68, ал. 9 ЗОП участникът не е представил изискуемите документи, поради което е отстранен от участие в процедурата на основание чл. 73, ал. 2 във връзка с чл. 69, ал. 1, т.1 ЗОП. Доколкото в единствената подадена оферта липсват изискуемите документи, посочени в чл. 56, ал. 1 т. 2 и т.3 от ЗОП и в тръжната документация, е налице основание за прекратяване на процедурата по чл. 39, ал. 1, т. 2 ЗОП", посочва общинската комисия за избор на изпълнител на поръчката.

Припомняме, че според нея за 90 дни трябваше да бъдат изпълнени строително-монтажни работи за обособяването на самостоятелен обект - обществен паркинг, като функциониращ първи етап от бъдещ Търговско–административен комплекс, както и връзката му със съседното застрояване в другите блокове на Театралния комплекс и съседните улици. До момента са изпълнени в груб строеж до кота "нула" подземните нива на комплекса и двупосочната рампа към тях. Строежът е замразен, защитен и обезопасен, посочва още местната администрация.

Според проекта паркингът ще е на две нива. На ниво -3.30 са предвидени 28 паркоместа, от които 10 са за автомобили с газови уредби и 3 за хора с увреждания. На ниво - 6.60 трябва да се обособят 30 паркоместа. Предвидена е и съответната хоризонтална и вертикална маркировка за улеснение на организацията на движение там.

Обща прогнозна стойност на поръчката е 418 735.21 лв. без ДДС или 502 482.25 лв. с ДДС.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари