Довършване на подземния паркинг зад Доходното здание

0
Общината вади 500 хил. лв. за подземен паркинг в центъра на Русе
Общината вади 500 хил. лв. за подземен паркинг в центъра на Русе

Обществена поръчка за довършване и пускане в експлоатация на подземния паркинг зад Доходното здание е обявила Община Русе.

Обща прогнозна стойност на поръчката е 418 735.21 лв. без ДДС или 502 482.25 лв. с ДДС.

Както вече съобщихме в местната хазна са предвидени разходи в размер на 522 000 лв. за довършването на обществения паркинг в съществуващите подземни нива на театралния комплекс. От тях 260 300 са от целевата субсидия от държавния бюджет и 261 700 лв. собствени средства на Община Русе.

Поръчката предвижда за 90 дни да бъдат изпълнени строително-монтажни работи за обособяването на самостоятелен обект - обществен паркинг, като функциониращ първи етап от бъдещ Търговско–административен комплекс, както и връзката му със съседното застрояване в другите блокове на Театралния комплекс и съседните улици. До момента са изпълнени в груб строеж до кота "нула" подземните нива на комплекса и двупосочната рампа към тях. Строежът е замразен, защитен и обезопасен, посочва още местната администрация.

Според проекта паркингът ще е на две нива. На ниво -3.30 са предвидени 28 паркоместа, от които 10 са за автомобили с газови уредби и 3 за хора с увреждания. На ниво - 6.60 трябва да се обособят 30 паркоместа. Предвидена е и съответната хоризонтална и вертикална маркировка за улеснение на организацията на движение там.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари