Подсъдимият за катастрофата, при която загинаха четирима футболисти: Невинен съм

2
Инцидентът стана преди 5 години на пътя Плевен - Русе
Инцидентът стана преди 5 години на пътя Плевен - Русе

Инцидентът стана преди 5 години на пътя Плевен - Русе

Подсъдимият за катастрофата, при която преди пет години и половина загинаха четирима футболисти от Павликени, заяви, че се чувства невинен.

Допълнителни експертизи, поискани от адвоката на роднините на загиналите, забавиха досъдебното производство и делото започна днес във Великотърновския окръжен съд.

Наследниците на загиналите настояват за ефективна присъда, въпреки съпричастността в катастрофата на единия от загиналите футболисти.

На 13 септември 2018 г. на кръстовището при свищовското село Горна Студена на главния път Плевен - Русе товарен автомобил, управляван от обвиняемия Тодор Тодоров, удря лекия автомобил, в който са пътували четиримата павликенски футболисти.

Камионът се е движил с 88 км/ч при ограничение от 60 км/ч, а колата на футболистите не спира на знак СТОП.

Невинен съм, заяви пред БНР подсъдимият Тодор Тодоров и разказа за инцидента.

"Колата излезе за части от секундата пред мен и нямах време да реагирам. Те не спират на знак СТОП, излитат пред мен с превишена скорост. Видях ги буквално пет-шест метра пред камиона. Невинен съм".

Лекият автомобил на футболистите е бил управляван от най-младия - 19-годишният Иво Атанасов. Роднините на загиналите бяха конституирани като частни ищци. Няма да завеждат граждански иск срещу обвиняемия, водят такова дело срещу неговия застраховател.

Катастрофата е съпричинена, но настояваме за ефективна присъда, заяви адвокатът на роднините Нелия Мънкова.

"Много добре сме наясно, че не само вина за настъпването на пътно-транспортното произшествие има подсъдимия. Съществен принос за трагичния инцидент е и на починалия Иво Атанасов. Настояваме за поне минимално наказание пет години лишаване от свобода".

На следващото съдебно заседание на 22 март започват разпитите на свидетелите и на вещите лица, изготвили двете независими тройни автотехнически експертизи.

При катастрофата загинаха 36-годишният Димитър Кушев - капитан и играещ помощник-треньор на ОФК "Павликени", и съотборниците му Георги Вълчев /40 г./, Генчо Стефанов /38 г./ и Ивелин Атанасов /19 г./. Те са се прибирали от мач за Купата на Аматьорската футболна лига.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Хм
    Лека им пръст на футболистите! Младе хора, жалко, ама за глупостта се заплаща скъпо, а на пътя може да се плати и с живот! А шофьора може да го глобите за превишена скорост!
  • 1
    1
    Мда
    Ясно е,че шофьора на камиона също има вина. Ако скоростта му е била в рамките на ограничението, първо е щял да пристигне по-късно в кръстовището и автомобилът на загиналите вече да е бил преминал. Но дори и да е имало удар от физиката знаем, че силата му щеше да е по-малка и последствията по- малко трагични.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари