Подготвят за ремонт улица “Тулча“ в Русе

3
Подготвят за ремонт улица “Тулча“ в Русе

По примера на улица “Солун“ освен бордюрите ще бъдат ремонтирани и асфалтирани и тротоарите, които са в много лошо състояние от години

Започна подготовката за ремонта на улица “Тулча“ в Русе. Първата стъпка е подмяна на бордюрите. От няколко дни вървят изкопни дейности в участъка между Товарна гара и кръговото на Млечна кухня. В момента се премахват старите бордюри от двете страни на тревната разделителна ивица между двете платна. Движението е затруднено, като едната лента е заета от изкопната техника и камионите, предаде Русе Медиа.

По примера на улица “Солун“ освен бордюрите ще бъдат ремонтирани и асфалтирани и тротоарите, които са в много лошо състояние от години.

Припомняме, че четири улици в Русе получиха финансиране от държавата в размер на 3,2 млн. лева, като с тези пари ще се направи цялостен ремонт и асфалтиране. Това са улица “Солун“, улица “Плиска“, улица “Доростол“ и улица “Тулча“. Именно заради този ангажимент на общината улица “Плиска“ не е довършена от ВиК-Русе по водния проект, тъй като няма смисъл да се асфалтира разкопания участък, а след това общината да започне цялостното асфалтиране на улицата.

Ремонтните дейности по бордюрите и тротоарите, които се виждат и по улица “Солун“, ще предшестват полагането на асфалта, тъй като слагането на бордюри след това ще е свързано с разрушаване на асфалтовата настилка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Русенец
    След ремонта кой ще разкопае пръв? ВиК ли, енергото ли, газоснабдяване ли.......?
  • 3
    2
    асцфасасфг
    да бъда честен на тоя град не му трябва много ,за да е добре направен .
  • 4
    1
    ВиК
    Хайде ремонтирайте че след ремонта трябва и ние да се включим и разкопаем .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари