Подготвя се комплекс от мерки за намаляване на силните миризми в Русе

0
Съставена е работна група, обяви екоминистърът Юлиян Попов
Съставена е работна група, обяви екоминистърът Юлиян Попов Снимка: Снимка: БТА

Съставена е работна група, обяви екоминистърът Юлиян Попов

Работна група подготвя комплекс от мерки за възможностите за намаляване на миризмите в Русе. Това каза министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по време на заседание на парламентарната комисия по околната среда и водите.

Миризмите не подлежат на лабораторно засичане, а в работата с тях няма европейска норма, която да следваме, каза още той. Министър Попов посочи, че сред проучени 28 европейски държави в някои нямат подход за регулиране на миризмите. Ангажирали сме се да изготвим подробен доклад, предстои неговото по-широко обсъждане следващата седмица, за да се прецени кои мерки трябва да бъдат насочени към общинските власти и кои към различни други институции, допълни той.

В среща с гражданите на Русе обсъдихме въпросите за миризмите, за инсинератора в Румъния и за регистрираните високи нива на фини прахови частици, каза още той, цитиран от БТА. Министър Попов посочи, че Министерството на околната среда и водите е издало две отрицателни оценки на Румъния по повод инсинератора.

На 1 септември 2023 година в Русе се състоя протест срещу изграждането на инсталация за изгаряне на медицински и животински отпадъци в Гюргево. Недоволство срещу изграждането на инсинератора има и в румънския град. Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе даде отрицателно становище по проектното предложение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Аз
    Дрън-дрън че пляс...
  • 1
    3
    123456
    Бла бла бла...
  • 2
    2
    нунчо
    А дано ама на дали като гушните пари ще забравите
  • 2
    1
    русенец
    И този също като предшественика си Ревизоро се е хванал за миризмите. Ти оправи отровите, миризмите сами ще изчезнат. А няма регламент за борба с миризмите в ЕС, защото никой не се бори с тях, борят се с ОТРОВИ, ФПЧ. Миризмата е следствие, бе капацитет! Друг е въпроса, че в Русе има отрови, които не миришат, а само те задушават. ... Уважаеми съграждани и този дебил нищо няма да направи. Или не разбира проблема или се опитва да ни внуши, че ние не го разбираме!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари