Подаваме документи за лична карта онлайн

2
Бъчварова издаде какво ще съдържа електронната идентичност
Бъчварова издаде какво ще съдържа електронната идентичност

"Решението за българските лични документи одобрява преминаването към централизиран модел на издаването. Създаване на система за идентификация и възможността те да бъдат с безконтактен чип, който да бъде включен в носителя на личните документи".

Това съобщи вецепремиерът и министър на външните работи Румяна Бъчварова след заседанието на Министерски съвет, предаде БГНЕС.

"Основната новост е в централизирания модел, който е много по-ефективен и гарантира сигурността на информацията и на данните, и на електронната самоличност", обясни тя.

"Гражданите ще имат възможност онлайн да си подават документите. Централизирано те могат да бъдат издавани много бързо и с доставка всеки може да ги получи в регионалните центрове. Няма да има нужда да посещава офис", разясни вътрешният министър.

рябва да изградим самия център, планирано е той де се изгради по оперативна програма и ще дава възможност на оператора да работи. Планът е, ако Народното събрание одобри изваждането на паспортните служби в ново предприятие, тази система да влезе в него. Тя ще предостави нови възможности – ще има регистър на упълномощаванията. Те ще се регистрират там през електронната идентичност, което ще направи много по-сигурни всички граждани", каза още Бъчварова и уточни, че проектът ще стартира след 14 месеца. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари