Личната ни карта ще е и здравна карта

3
Това обяви електронният министър Божидар Божанов
Това обяви електронният министър Божидар Божанов Видео: NOVA

"Хартиените документи изобщо не трябва да ги има, защото повечето от тях се създават електронно."

Няма нужда да се минава през хартията, за да се използват. Това каза министърът на електронното управление Божидар Божанов пред NOVA

По думите на електронния министър, за да могат гражданите да заявят услуги онлайн, ще се въведе електронната идентификация, за да могат с телефона си да влязат в една система и да заявят това, което им трябва. Не просто гишетата на съответната институция, а трябва има центрове за комплексно обслужване, настоя Божидар Божанов.

Той добави, че личната карта ще е и здравна карта. Личната карта с чип може да промени фиктивните хоспитализации, обясни Божанов и допълни, че никой не може да клонира чипа, за да приеме даден човек фиктивно в болницата. Ако държавата изиска смяната на личната карта ще е за нейна сметка, а ако е доброволна ще е напред във времето за наша сметка. В момента процедурата е забила в съда в Люксембург и трябва да се разплете възела максимално бързо, настоя Божидар Божанов.

Трудовата книжка и синият талон също ще отпаднат с времето.

Божидар Божанов каза в заключение, че Министерство на електронното управление ще осигури системата за електронното гласуване, но за следващите редовни парламентарни избори трябва да я има.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари