Почти половината от тестовете за дрога на пътя са дали фалшив резултат

1
Това показва изчерпателно изследване на Националният фокусен център
Това показва изчерпателно изследване на Националният фокусен център

Това показва изчерпателно изследване на Националният фокусен център

45% от тестовете за дрога на пътя са дали фалшив резултат. Това показва изчерпателно изследване на Националният фокусен център, което обхваща 2021 г., предава NOVA. Тогава на пътя са установени 3000 шофьори, употребили дрога.

„Общо несъответствието е 45% за двата теста. По-голямо е то по отношение на „Дрегер 3000”, където е 58.6%, докато при „Дрегер 5000” е по-малко - 37%”, коментира Александър Панайотов от Националния фокусен център.

Проучването на Националния фокусен център не спира дотук. То проследява и резултатите от урината, където наркотикът се задържа най-дълго. Там резултатът също е изненадващ.

„Оказва се, че 23% от пробите, които на пътя са положителни, а от лабораторно изследване са отрицателни, съвпадат с това, което е първото изследване - на пътя”, уточни пред NOVA Панайотов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари