Тенчо Тенев: Промилите, с които е хваната Дебора, са равни на половин литър концентрат

2
Бившият шеф на КАТ - София обясни, че тестовете не се влияят от лекарствата, които са приети
Бившият шеф на КАТ - София обясни, че тестовете не се влияят от лекарствата, които са приети Видео: bTV

Бившият шеф на КАТ - София обясни, че тестовете не се влияят от лекарствата, които са приети

По-рано през седмицата заловиха попфолк певицата Дебора с 2,9 промила алкохол в кръвта. Това е поредният случай за последните няколко месеца на популярна личност, която бива заловена, пила зад волана. Само ден по-късно, пък шофьор блъсна майка с дете и избяга. Това е само малка част от серията инциденти на пътя.

Промилите, с които е хваната Дебора, са равни на половин литър концентрат, каза бившият шеф на КАТ - София Тенчо Тенев, цитиран от bTV.

Той обясни, че при полеви тестове дрегерите са толкова прецизни, че няма как да сбъркат хапчета с алкохол.

Те са направени така, че да не се влияят от лекарствата, които се пият. Те се влияят от алкохолните пари. Може да има 1% грешка при полевите тестова, ако не се съхраняват правилно в колата на полицаите, но това е много рядко“, обясни Тенев.

По случая с Дебора е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години и „глоба“ от 200 до 1000 лева, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

Спрямо 33-годишната Дебора е наложена мярка „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева.

На 9 април фолк певицата катастрофира на столичния бул. „Черни връх“. Тя се е ударила с автомобила си в друга кола. При тест с дрегер Дебора е дала положителен резултат за алкохол, като бяха регистрирани 2,9 промила, взети са ѝ и кръвни проби.

Тестът ѝ за наркотици е отрицателен.

Други подобни случаи

Само преди седмица общинският съветник Благовест Георгиев от ПП предизвика катастрофа, опита се да избяга от мястото на инцидента и отказа тест за алкохол и дрога. Самият той е член на комисията по безопасност на движението.

През януари фолк певицата Диона беше хваната да шофира под влиянието на кокаин, потвърден след наркотичен тест.

За щастие при тези два случая няма жертви, но помним добре и две от големите катастрофи в София.

Миналата година, 19-годишният Адриан, прегази младата двойка Ани и Явор на бул. Сливница - заради превишена скорост - вместо разрешените 50 км/ч е шофирал със 100 км/ч.

А година по-рано, през 2022 г., Георги Семерджиев блъска фатално две жени на бул. „Черни връх“ в столицата. Преди няколко дни Софийският районен съд го осъди на 2 г. затвор по делото за шофиране с фалшива шофьорска книжка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Мунчо
    До 1: Почти невъзможно. Само като "шеф" Токев" ако ги хванат 2 пъти за кратко време.
  • 3
    1
    Dfghjkl
    Абе,тия чалги боклуци ще получат ли възмездие!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари