Почина зам.-ректор на Стопанската академия в Свищов

3
Проф. Поля Ангелова е издъхнала след едномесечна битка с Ковид
Проф. Поля Ангелова е издъхнала след едномесечна битка с Ковид

Проф. Поля Ангелова /вляво/ с ръководството пред паметника на Д.Ценов

Коронавирусът погуби зам.-ректорката на Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов проф.д-р Поля Ангелова. Тя е издъхнала днес в болницата, след като е била интубирана.

"Огромна загуба за Стопанската академия! Коварният Ковид ни отне проф. д-р Поля Ангелова - зам.-ректор "НИДРК". Академичното ръководство и лично аз сме осакатени! Пословичната и неизчерпаема човешка и творческа енергия на проф. Ангелова я направиха своеобразен еталон за задълбоченост и взискателност, отговорност и високи вътрешни критерии, академичен морал и етичност във взаимоотношенията и контактите си на всички нива", написа във фейсбук ректорът проф. Марияна Божинова.

Месец е продължила битката на проф. Ангелова с новата зараза. През декември м.г. тя е загубила и брат си от COVID, става ясно от разтърсващ пост на дъщеря й Гергана.

Ето какво написа тя:

"Ден 30-тия... Последен... Сълзите са повече от облекчение, от колкото от болка. Болката беше през последните 30 дни. Преди толкова чухме за пореден път, че PCR теста е положителен. Загубихме брата на майка ми през Декември, само за седмица след като се разболя. Ден след теста беше закарана в болница и под лекарски грижи до последния миг. Минахме през всички фази – температура, плазма, интубиране и треперене всеки ден от последната седмица. Тъжно ми е само за това, колко е страшно да си сам, уплашен и борещ #covid в болница, далеч от близките си. Така си отиде Поля. Знам колко силна и непоклатима беше, за това вярвам, че не се е дала без борба. Загуби я, за съжаление. Беше тежко и продължително. Облекчение е да знам, че приключи и тя повече няма да се мъчи. Една легенда и нейната епоха си заминаха. Мам, аз съм късметлийка, успях да ти кажа това, което хидяли не успяват!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари