Отиде си доц. Ангел Ангелов

30
Той бе преподавател в Свищовската академия
Той бе преподавател в Свищовската академия

Той бе преподавател в Свищовската академия

С дълбока скръб съобщаваме, че на 20 септември 2023 г. почина доц. д-р Ангел Ефремов Ангелов – преподавател в катедра „Финанси и кредит“ на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов.

Тъжната вест съобщиха от Висшето училище.

Той е роден на 6 март 1962 г. в гр. Криводол, област Враца. В Свищовската академия постъпва на работа като асистент на 20 януари 1997 г. От 4 февруари 2003 г. е доктор по икономика, а от 14 март 2006 г. е доцент. Бил е последователно заместник-ръководител на кат. „Финанси и кредит“ и заместник-директор на Центъра за магистърско и дистанционно обучение в периода 31 юли 2007-31 юли 2010 г.

Доц. Ангел Ангелов бе водещ академичен лектор и експерт в областта на митническата политика и митническите режими. Дългогодишен преподавател по дисциплините „Мита и митническа политика“, „Финансов анализ“, „Управление на капиталите във фирмата“ и „Риск мениджмънт в търговската банка”. Автор е на над 60 научни публикации, сред които се нареждат три монографии, шест студии, четиринадесет статии, осем доклада, двадесет и шест учебника и четири учебни пособия. Научен ръководител и рецензент на огромен брой студенти в ОКС „магистър“. Ръководил е множество докторанти, успешно защитили докторска степен. Владее руски и френски език. Академичната общност ще го запомни като ерудиран, отзивчив и прям човек, отдаден на преподаването и работата със студентите.

Поклон пред светлата му памет!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Александър
    Мир на праха му! Акаде мия, който я завършва всеки, дори талибаните от Авганистан, без сред но!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари