Почина Виктор Емануил - първи братовчед на Симеон Сакскобурготски

0
Виктор Емануил е син на последния италиански крал Умберто II Савойски и белгийската принцеса Мари-Жозе Сакскобургготска
Виктор Емануил е син на последния италиански крал Умберто II Савойски и белгийската принцеса Мари-Жозе Сакскобургготска Снимка: БГНЕС

Виктор Емануил е син на последния италиански крал Умберто II Савойски и белгийската принцеса Мари-Жозе Сакскобургготска

Почина синът на последния италиански крал и първи братовчед на българския цар и министър-председател Симеон Сакскобургготски – Виктор Емануил, предаде БГНЕС.

Виктор Емануил пред гроба на дядо си крал Виктор Емануил III.

Виктор Емануил е син на последния италиански крал Умберто II Савойски и белгийската принцеса Мари-Жозе Сакскобургготска. Той е роден на 12 февруари 1937 г. в Неапол. Неговата леля е царицата на България Йоанна.

Виктор Емануил пред портрета на прадядо си крал Умберто I.

След края на Втората световна война Умберто за кратко е крал на Италия, монархията е ликвидирана през 1946 г. и членовете на савойската династията са принудени да напуснат страната. Те живеят в изгнание, предимно в Швейцария и Португалия. След развода на баща си Виктор Емануил живее с майка си Мари-Жозе, която е изключително уважаван и благороден човек. За съжаление, впоследствие това не може да се каже за нейния син, който през живота си е замесен в серия от скандали, един от който дори засегна и бившия български цар и министър-председател Симеон през 2006 г. и привлече вниманието на Европа в навечерието на нашето присъединяване към ЕС. Заради скандалния си живот той буквално беше изхвърлен от редиците на… италианската аристокрация, която беше дълбоко възмутена от неговото поведение.

През живота си Виктор Емануил работи като банкер и търговец. Женен е за богата швейцарска наследница Марина Дория, от която има син Емануела Филиберто.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Иво
    Поредния мрьсен паразит,и нашите паразити и те ще измрат,и ще върнат и земите които им дадоха безмозъчните ни правителства,дебила Симеончо и грозното същество дъщеря му,ужас са..
  • -3
    4
    до 3
    Никой не е забил кол на тази земя, всички ще умрем. И ти ще умреш. Ще умреш прост и простак. Във всеки случай каквото пожелаваш на другите да ти се сбъдне скоро и десетократно!:)
  • 4
    3
    До 2
    Вашия паразит Путлерчо го очакваме скоро да легне до сифилистичния си адаш в Мавзолея! Амин!
  • -1
    2
    ********************************************************
    А нашият паразит – кога?
  • 3
    1
    Крадливите Кобурги
    На този нищо не му дадоха в Италия. Тука обаче на нашия Вампир му харизаха всичко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари