Почина цар Киро

8

Ракиеният бос страдаше дълги години от болно сърце

Починал е най-известният ромски лидер у нас – Кирил Рашков, наричан от всички цар Киро. Той е издъхнал тази нощ, научихме от хора от близкото му обкръжение, съобщи DCnews.bg. В момента пред кооперацията, в която живее – в близост до църквата „Св. Петка“ има много негови близки и две катафалки.

По тяхна информация 78-годишният ракиен бос е починал в резултат на тежките заболявания, от които страдаше. Погребението му ще бъде на 4 април, доълва вестник 24 часа.

Припомняме, че Рашков от години страда от болно сърце. Той искаше да си направи сърдечна трансплантация във френска клиника в Париж, но лекарите там му отказаха. Преди няколко години, докато траеха делата му в Районния съд по обвинение за душене на журналисти, цар Киро пътуваше многократно до френската столица, като накрая му бе поставен пейсмейкър.

Цар Киро бе съден и за нападението над двама пловдивски кореспонденти на национални вестници. Преди година и половина обаче Върховният касационен съд го оправда по това дело.

Освен това Рашков беше съден и от Специализираният наказателен съд за незаконно държане на 501 г живак и голямо количество антични монети, които представляват археологическа ценност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари