Почина проф. Маргарита Ваклинова

2
Проф. Маргарита Ваклинова е бивш директор на Археологическия музей
Проф. Маргарита Ваклинова е бивш директор на Археологическия музей Снимка: БНР / Архив

Проф. Маргарита Ваклинова е бивш директор на Археологическия музей

Тя е бивш директор на Археологическия музей, българска археоложка, дългогодишна преподавателка в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, НБУ, гост професор в Парижкия университет и в Страсбург, автор на повече от 150 научни публикации, съобщава БНТ.

Маргарита Ваклинова е носител на редица държавни отличия като едни от най-престижните са орден „Св. Кирил и Методий“ с огърлие за особено значимите ѝ заслуги за развитието на културата, награда за принос в науката „Питагор“, наградата „Златен грифон“ за принос в развитието на българската археологическа наука.

Носител е на почетно гражданство на София, Велики Преслав и Смолян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари