Почина проф. Александър Чирков

50
Внезапна смърт почерни светът на медицината
Внезапна смърт почерни светът на медицината

Скръбна вест! Внезапно почина проф. Александър Чирков

Внезапна смърт почерни светът на медицината. Рано тази сутрин е починал проф. Александър Чирков.

През нощта, около 3:30 часа, в хотел във Варна професорът внезапно се е почувствал зле, вдигнал температура и рязко се е влошил. Въпреки усилията на лекарите е починал малко след това, съобщи "Конкурент".

Александър Чирков е роден в Лом през 1938 г. Оттам нататък обаче версиите за неговото родословно дърво и социален статус драстично се разминават. Приживе хирургът казваше, че произхожда от заможен род, който бил репресиран след 9 септември 1944 г. Професорът твърдеше, че е потомък на българи, гърци и македонци. Част от дедите му са лекари, а други били търговци. Някои от роднините му пък емигрират в Германия още в началото на 40-те, установяват се там и развиват бизнес. Братът на баща му заминава за Хайделберг, там завършва медицина и изгражда клиника в Западен Берлин.

Той бе кардиохирургът, извършил първата трансплантация на сърце в България през 1986 г., с която спечели световна популярност и признателност за професионализма си в сферата на сърдечните болести, операции и трансплантациите.

Поклон пред паметта му!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари